fbpx

100 jaar. Dat is hoeveel tijd het nog gaat kosten voordat er in Nederland gelijkheid is tussen vrouwen en mannen. Althans, dat hoorde ik vanochtend op het NOS Journaal.

Een hele eeuw, dat duurt lang. Zo lang dat ik het niet eens ga meemaken. Het overgrote deel daarvan ligt ook nog eens buiten mijn invloed. Wat ik dan vaak doe als ik iets belangrijk vind, is kijken naar wat ik wél zelf kan doen.

Er zijn momenten in mijn leven geweest dat je me niet blijer kon maken met een opmerking als: “Susan, je lijkt wel een man”. Tegelijkertijd zijn het juist eigenschappen als empathisch vermogen die mij succesvol maakten in dertien jaar sales. Beide kenmerken die bekend staan als vrouwelijk. Ondanks dat ik wist dat het juist deze kenmerken waren die mij tot een goede salesvrouw maakten, waardeerde ik ze onvoldoende. Ik werd er ook niet op afgerekend of voor beloond.

Inmiddels ben ik dankbaar voor en trots op dat ik op een doelgerichte manier tot actie overga, waarbij ik me laat leiden door mijn intuïtie en gevoel op weg naar mijn persoonlijke missie. Ik ben en-en. Want het is de balans die je krachtig maakt.

Veel plezier met het waarderen van al jouw persoonlijke eigenschappen. Of ze nu wel of niet op je beoordelingsformulier staan.

Susan