De periode na ontslag is een ultiem moment om te werken aan je mindset. Van daaruit is het zelfs mogelijk jezelf in staat te stellen een fijne tijd te hebben. Daarmee geef je jouw ontslagperiode een prachtig doel, met volop oefenmateriaal én bruikbaar voor de rest van je leven. 5 mindset wissels bij ontslag.

Leren

Hoe groter de tegenslag, hoe meer kunt leren. Ontslag hoort bij de vijf meest impactvolle levensgebeurtenissen. Wat zo leerzaam is aan een periode met flinke tegenslag, is dat er zoveel emoties voorbij komen. Vooral de minder fijne die je energie kosten. Angst, schuldgevoel, boosheid, spijt en laat ik ook schaamte niet vergeten. Al jouw emoties zijn oefenmateriaal.

Bewustzijn

Hoe beter je in staat bent je hier bewust van te zijn en ze te herkennen, hoe gemakkelijker het wordt te wisselen naar een emotie die je energie oplevert. Wel zo fijn als je aan het solliciteren bent. Als je tijd hebt om je naar te voelen, heb je ook tijd om hier verandering in aan te brengen.

5 mindset wissels bij ontslag

  1. Hoe kijk je over vijf jaar terug op deze periode?
  2. Honderden duizenden mensen zijn jou al voorgegaan. Dan kom jij ook goed uit deze periode.
  3. Wie inspireert jou met een positieve mindset? Hoe zou hij/zij het doen in jouw situatie? Laat je ook nu inspireren!
  4. Hoe wil je je NU voelen? Wat heb je NU nodig om je zo te voelen? Ga het gelijk doen en geniet ervan!
  5. Stop met piekeren, start met doen. Schrijf je gedachten op, werk je plannen uit. Elke dag een beetje.

Gratis online masterclass Jobless & Rust

Je bent van harte welkom mee te doen aan de gratis online masterclass Jobless & Rust. Hoewel het een natuurlijke reactie is minder fijne emoties níet te willen voelen, kun je beter het tegenovergestelde kiezen.

Ik doe mee!

Susan Veldkamp
Plezierinpsirator | Initiatiefneemster Jobless Njoy
Volg Jobless Njoy op Instagram en Facebook