Stel je leven eens voor als een trap. Het midden van deze trap staat voor het heden en dat is waar jij staat. Op alle traptreden onder je ligt alles wat je in je leven gedaan en bereikt hebt. Op de treden boven je staan de dingen die je niet (bereikt) hebt

Zowel traptreden onder als boven jou, kunnen bezaaid zijn met dingen als:
• Dat net iets te dure paar schoenen
• Een droomvakantie
• Het geduld hebben om met de kinderen uitgebreid te knutselen
• Persoonlijke ontwikkeling zodat je eindelijk eens kunt stoppen met wat je altijd deed
• 10 centimeter minder buikomvang
• Werken in die droombaan
• Nieuwe meubels
• Snel groeien in je carrière

Welke aandacht geef jij het?

Ga eens bij jezelf na. Wanneer geef jij het net iets te dure paar schoenen meer aandacht? Als het bovenaan de trap ligt en je ze nog niet hebt? Of als je ze gekocht hebt en ze op een trede onder je staan? En uitgebreid knutselen met de kinderen? Boven of onder? De kans is groot dat je meer aandacht hebt voor wat je niet hebt.
Vind je dat eigenlijk wel leuk? Heb je daar wel plezier in? En zie je jouw droomvakantie nog steeds als een droomvakantie als je het al gedaan hebt? Of ben je al snel weer nieuwe standaarden aan het ontwikkelen zodat je de traptreden boven je kunt vullen?

Wat vind jij goed genoeg?

We vinden onszelf vaak niet goed genoeg omdat we niet voldoen aan wat we zelf op de traptreden boven ons gelegd hebben. Wat een fantastische manier om de overtuiging jezelf niet goed genoeg vinden in stand te blijven houden! (Aan Sheldon zou ik uit moeten leggen dat dit sarcasme is.)
Maak je het jezelf niet veel gemakkelijker door uit deze vicieuze cirkel te stappen? En die traptreden boven je eens schoon te vegen? En er vervolgens niet meer zoveel op te leggen?

Opruimtip

Zoek naar gelijkenissen met wat op de treden boven en onder je ligt. Wat vind je leuk om te doen met jouw kind(eren) en zou je bij wijze van spreken eindeloos kunnen blijven doen? Richt daar je aandacht op en verwijder het knutselen snel van jouw trap!
Zet eens een schijnwerper op iets bovenaan de trap. Zo wilde ik snel groeien in mijn carrière omdat ik mezelf vergeleek met mensen die snel groeiden in hun carrière. Heel veel van mijn aandacht ging uit naar wat ik niet had volgens mezelf: een snelgroeiende carrière. Niet alleen zonde van de energie, als je bekend bent met de term manifesteren, manifesteerde ik daarmee het tegenovergestelde!

Wat als je eens naar beneden kijkt?

Wat ik je graag mee wil geven is dat het zo fijn is regelmatig op de traptreden onder je te kijken. Het is daar zo mooi! Dat is wat jij voor elkaar gekregen hebt, sommige dingen met vallen en opstaan. Dan kun je toch niet anders dan dankbaar zijn?

Geniet van het wat vaker naar beneden kijken.

Liefs, Susan

 

Share This
×