Bart van Luijk, daar is er maar één van! Dat is wat klanten over hem zeggen. Tijdens ons interview heb ik Bart ervaren als een inspiratiebron voor hoe je jouw glas tot aan de rand toe vol kunt laten zijn.

Dat betekent niet dat er geen tegenslag is of dat er geen teleurstelling mag zijn. Zeker niet. Het betekent erkennen dat dingen anders gaan dan je had verwacht of gehoopt. Bart inspireert juist op hoe je onverwachte wendingen achter je laat zodat je alleen maar vooruit hoeft te kijken.

Datzelfde geldt voor als er geen plezier meer is. Of dat nu is omdat je je passie aan het verliezen bent na zoveel jaar in een baan of ondernemerschap, of omdat de dingen anders lopen. Bart heeft met vallen en opstaan een bewonderenswaardige veerkracht ontwikkelt en daarmee een inspirerende levenshouding!

Gelijk luisteren naar het podcast interview met Bart van Luijk? Dat kan op iTunes, Spotify en SoundCloud. Veel luisterplezier!

Tip 1 | Het succes achter DOOR Training en Coaching

Het bedrijf DOOR training en coaching, waarvan Bart oprichter is, is succesvol geworden door de manier van trainen. In plaats van veel theorie en luisteren, mag je gelijk aan de slag en doen. Dus als jij jezelf iets eigen wilt maken of kennis over wilt brengen, ga dan doen, doen, doen. Oefenen, oefenen, oefenen.

Tip 2 | Hoe ga je om met (ongewenste) verandering?

Er doen zich eigenlijk altijd wel gebeurtenissen voor die je niet voorzien hebt en liever niet wilt. Corona en de getroffen overheidsmaatregelen zijn daar een ultiem voorbeeld van. Je bezig houden met wat je liever niet wilt, heeft echter niet zoveel zin. Dit is hoe Bart dat doet in drie stappen:
1. Accepteer de situatie
2. Zie het als een kans
3. Doe er wat mee

Dat betekent niet dat iets ineens niet meer moeilijk is. Maar het helpt wel je aandacht te verleggen naar waar je wel invloed op uitoefenen. Dat is niet alleen nuttig, het is nog veel leuker ook.

Over Bart van Luijk

Bart van Luijk is oprichter van DOOR Training en Coaching (actief in 60 landen), auteur van ruim 70 boeken, spreker, business coach, eigenaar van het Veranderhuis in Doorn. Bart is enorm veelzijdig in wat hij doet. Toch is er in al deze rollen een duidelijke rode draad. Ook deelt hij wat voor hem belangrijk is geweest in zijn persoonlijke ontwikkeling om te komen tot al deze successen. Meer over Bart vind je op www.bartvanluijk.nl.

Het hele interview

De Plezierinspiratie Podcast | Interview met Bart van Luijk vind je op iTunes, Spotify en SoundCloud. Of zoek op Susan Veldkamp en abonneer je als je nieuwsgierig bent naar meer interviews. Laat je een reactie achter?

Veel luisterplezier!
Susan Veldkamp

 

Nog meer plezier vinden?

Bestel vandaag nog het boek Minder Moeten Meer Plezier. Niet de reguliere prijs van 17.50 maar 9.95 ínclusief verzendkosten & persoonlijk kaartje van Susan.