Wil je doorgroeien in je werk? Positioneer jezelf! In mijn dertien jaar sales- en managementervaring, is mezelf positioneren altijd van cruciaal belang geweest. Hoe ik ‘het spel’ ook speelde, ik koos er steevast voor het op mijn eigen manier te doen.

Maar al te vaak komt het voor dat iemands aandacht vooral uitgaat naar goed zijn in het werk. Want als je goed bent of misschien wel uitblinkt, dan zou dat toch gezien moeten worden? In de praktijk werkt het meestal niet zo. Daarom is het zo belangrijk dat je jezelf laat zien. En als juist daar jouw weerstand zit, ontdek dan in drie stappen hoe jij jezelf kunt positioneren op een manier die bij je past. Want goed ben je al. Het wordt tijd dat je dat laat zien.

1. Maak het niet te groot

Jezelf positioneren betekent jouw toegevoegde waarde laten zien ten opzichte van anderen. Je wilt graag dat iemand zich een beeld over jou vormt ten opzichte van andere collega’s. Je probeert als het ware een plekje te krijgen in iemands hoofd. Verwar jezelf positioneren niet met jezelf laten zien ten kóste van anderen. Of met pronken. Zo groot hoef je het helemaal niet te maken. Want als jij jezelf op waarde schat, dan laat je de ander alleen maar weten waarvoor diegene bij je terecht kan. Je maakt kenbaar waarvan die ander de vruchten kan plukken als jouw talenten benut worden. Positioneer jezelf, dat is gewoon bruikbaar en nodig in een werkomgeving.

2. Speel je eigen spel

Welke functie je ook hebt, er is altijd wel iemand aan wie je verantwoording aflegt. Toch is er een uitzondering. Jezelf positioneren is iets wat je volledig autonoom kunt doen. Je hoeft aan niemand te rapporteren, je kunt er al jouw creativiteit in kwijt en wat de zogenaamde regels van het spel ook zijn, ze zijn allemaal ongeschreven. Dat betekent dat je er jouw eigen versie van kunt maken. Wat is er nu leuker dan onder jouw eigen spelvoorwaarden jouw spel te spelen? Op een manier die goed voelt voor jou.

3. Zet jouw verbazing om in actie

Heb jij weleens zo’n collega gehad waarbij je je afvraagt hoe hij of zij toch aan die functie gekomen is? Je bent er zelfs van overtuigd het beter te kunnen. Maar jij doet nog wat je deed en die ander mag zichzelf (weer) in iets nieuws gaan vastbijten. Ik heb heel regelmatig van die collega’s gehad. Ik heb mezelf erover verbaasd en me er zelfs aan geïrriteerd. Maar dat levert allemaal niets op. Sterker nog, het kost erg veel energie. Gebruik deze energie liever om jezelf op de kaart te zetten. Positioneer jezelf, gewoon door te vertellen over wie je bent en wat je kunt. Tien tegen één dat dit je meer oplevert.

Ontdek hoe leuk jezelf positioneren is

Wil je het spel leren spelen volgens jóuw regels en de regie nemen over jouw carrière? Laat mij dan een plekje in jouw hoofd krijgen en klik door naar het coachingstraject Word Gezien. Dat kan ook op afstand.

Ja ik ben nieuwsgierig!

Veel plezier!
Susan Veldkamp – Plezierinspirator

 

De foto is van Marten Newhall op Unsplash, dankjewel!

Share This
×