fbpx

Positioneer jezelf in 3 stappen

Wil je graag doorgroeien? Gaat jouw aandacht daarbij vooral uit naar goed zijn in je werk? Want als je goed bent of uitblinkt, dan zou dat toch gezien moeten worden? De praktijk toont aan dat het minstens zo belangrijk is jezelf te laten zien! Positioneer Jezelf! Precies daar zit vaak weerstand. Daarom deel ik met veel plezier 3 tips met je opgedaan in mijn dertien jaar sales- en managementervaring. Want goed ben je al. Laat het de wereld maar zien.

1. Maak het niet te groot

Jezelf positioneren betekent jouw toegevoegde waarde laten zien ten opzichte van anderen. Je wilt graag dat iemand zich een beeld over jou vormt ten opzichte van andere collega’s. Je probeert als het ware een plekje te krijgen in iemands hoofd. Verwar jezelf positioneren niet met jezelf laten zien ten kóste van anderen. Of met pronken. Zo groot hoef je het helemaal niet te maken. Want je laat de ander in feite alleen maar weten waarvoor diegene bij je terecht kan. Je maakt kenbaar waarvan die ander de vruchten kan plukken als jouw talenten benut worden. Maak jezelf zichtbaar, dat is gewoon bruikbaar en nodig in een werkomgeving.

2. Be good, be aware and tell it

Be good and tell it. Goed zijn in wat je doet en erover vertellen. Een uitspraak waarvan gezegd wordt dat dit voorwaarden zijn voor doorgroei en ontwikkeling. Ik ben van mening dat er nog iets anders bij komt kijken: je bewustzijn van wat jou sterk en uniek maakt. Je realiseren wat jou jou maakt. Want je kunt excelleren in je werk. Op het moment dat je je daarvan niet bewust bent, wordt erover vertellen bijna onmogelijk.

3. Speel je eigen spel

Welke functie je ook hebt, er is altijd wel iemand aan wie je verantwoording aflegt. Toch is er een uitzondering. Jezelf positioneren is iets wat je volledig autonoom kunt doen. Je hoeft aan niemand te rapporteren, je kunt er al jouw creativiteit in kwijt en wat de zogenaamde regels van het spel ook zijn, ze zijn allemaal ongeschreven. Dat betekent dat je er jouw eigen versie van kunt maken. Wat is er nu leuker dan onder jouw eigen spelvoorwaarden jouw spel te spelen? Op een manier die goed voelt voor jou.

Ontdek hoe leuk jezelf positioneren is

Wil je het spel leren spelen volgens jóuw regels en (nog) meer regie over jouw carrière? Laat mij dan een plekje in jouw hoofd krijgen. Stuur me een bericht via Susan@susanveldkamp.com of bel me gelijk op 0615400104.

 

Veel plezier!
Susan Veldkamp | Plezierinspirator