fbpx
Tijd wordt vaak genoemd als iets waaraan we een tekort hebben. We zijn erg druk in het volle en snelle leven dat we leiden. Zo druk dat het leven soms aan ons voorbij lijkt te gaan. Als je het mij vraagt, ligt dat tekort aan tijd net even wat genuanceerder. Want wat heb je aan tijd als je niet de energie hebt iets te doen? Hoe belangrijk is tijd als je het vooral besteedt aan dingen waar je helemaal geen plezier uithaalt?

Ik heb periodes in mijn leven gekend waarin ik veel meer tijd tot mijn beschikking had ten opzichte van nu. Mijn doelen waren echter anders en of ik op weg naar het behalen ervan nu plezier had of niet, het ging om het realiseren van mijn ambities. Bovendien kwamen mijn doelen voort uit wat ik onbewust dacht dat er van me verwacht werd. Veel van die tijd heb ik daarom ingevuld met bijkomen van wat ik aan het doen was. Regelmatig voelde ik me niet energiek genoeg iets leuks te gaan ondernemen in de tijd die ik had.

Als ik kijk naar hoe ik mijn tijd nu besteed, dan vul ik deze nog altijd in met een groot scala aan dingen. Op twee vlakken doe ik dat echter wezenlijk anders:

1. Mijn doelen komen voort uit mij (mijn hart, mijn gevoel)
2. Ik maak de weg ernaar toe zo leuk mogelijk voor mezelf, zodat ik er plezier en energie uithaal

Hoe ik dat gedaan heb? Ik ben begonnen met het gemakkelijker maken van mijn leven. Hiermee bespaar ik energie. Ook kies ik nu heel bewust voor datgene waar ik plezier aan beleef. Dat levert energie op.

Heb je trouwens goede voornemens die je graag wilt halen? Dan kan een beetje extra positieve energie wel handig zijn. Voor mij is plezier en energie hebben overigens geen voornemen meer. Het is mijn levensmotto geworden.

Liefs, Susan

Photo by NeONBRAND on Unsplash