Reviews Susan Veldkamp Academy

Mijn grootste wens was niet alleen mijn ambitie te kennen en te willen, maar deze ook daadwerkelijk uit te spreken op alle niveaus. Toch bleef ik vaak stil, en dat frustreerde me. Ik wist wat ik wilde, maar het lukte me niet om het naar buiten te brengen.

Wat zo anders was aan werken met Susan, is dat ze vanuit haar eigen ervaring precies begreep wat ik nodig had. Ze weet dat iemand met een rood profiel niet per se moeiteloos kan profileren. Dat voelde als een verademing, omdat ik me eindelijk begrepen voelde.

Het moment waarop ik me realiseerde dat ik vooruitgang boekte, kwam eigenlijk al toen ik besloot dit traject in te gaan. Zelfs voordat ik wist of mijn werkgever zou betalen, wist ik: *ik ga dit doen, ongeacht wat er gebeurt!* Dat was mijn eerste stap naar verandering.

Hoe mijn werkleven er nu uitziet? Het is een voortdurende reis van ontwikkelingen en stappen zetten. Maar het mooie is dat ik nu niet meer vastzit in de vraag ‘hoe’. Ik ga gewoon en ik doe het. En door te doen, merk ik dat dingen veel meer vanzelf gaan. Het geeft me tonnen aan energie!

Manon Imminga

Directeur new business, Aethon

Ik was het zat om altijd keihard te werken zonder dat iemand het echt opmerkt. Ik deed alles wat er van me werd verwacht – zelfs meer dan dat – maar niemand leek te zien wat ik écht in huis had. Terwijl ik niet alleen maar hard wilde werken, ik wilde ook gezien worden, mezelf laten zien en laten weten wat ik kan. Maar hoe?

Toen ik met de online training begon, gebeurde er iets bijzonders. Gedurende de dag dacht ik steeds vaker aan de inzichten die ik had opgedaan. Op het juiste moment lukte het me om die toe te passen, precies zoals ik had geleerd. Dat gaf me direct grip op situaties waar ik normaal alleen maar harder ging werken zonder resultaat.

Wat het belangrijkst is? Ik ben me nu bewuster van wat ík kan doen om op te vallen en het verschil te maken. In plaats van alleen maar hard te zwoegen, zet ik nu actief mijn kennis en vaardigheden in. Dit zorgt er niet alleen voor dat mijn werk wordt gezien, maar ook dat ik mijn eigen doelen bereik.

Het harde werken is er nog steeds, maar nu met resultaat – ik word gezien.

Pauline

Senior Accountmanager Forensische Zorg Dienst Justitiële Inrichtingen

Ik heb al zoveel coaches gehad die me keer op keer vertelden dat ik ‘gewoon moet laten zien waar ik goed in ben’. Maar eerlijk? Daarmee wist ik nog steeds niet hoe ik dat moest doen. En belangrijker: ik voelde me totaal niet op mijn gemak om het ook echt te doen.

Dat veranderde pas toen ik bij Susan kwam.

Het belangrijkste verschil? Bij Susan kreeg ik niet alleen te horen *wat* ik moest doen, maar vooral *hoe* ik dat op een manier kon aanpakken die voor mij goed voelde. Voor het eerst voelde ik me zelfverzekerd genoeg om die stappen daadwerkelijk te zetten.

Bij Susan lukte het wél.

Lydia

Service Designer, PostNL

Door het programma ben ik een geweldige versie van mezelf geworden! Susan heeft me geïnspireerd om meer plezier uit mijn leven te halen en om echt te vertrouwen op wie ik ben en vooral wie ik wil zijn. Voor het eerst in lange tijd zit ík weer achter het stuur, zowel in mijn leven als in mijn carrière. En dat voelt FAN-TAS-TISCH!

Het belangrijkste? Dankzij de fijne, goede coaching van Susan heb ik de stap gezet om mijn positie in mijn vakgebied te claimen. Gewoon, omdat ik (en andere vrouwen) dat meer dan waard zijn! Ik gun iedere vrouw een inspirator als Susan. Nu kan ik eindelijk zeggen: *Ik hou van MIJ*!

Wendy

Expert arbeidsmarkt en behoud personeel in de zorg

Ik wilde het liefst verdwijnen in de massa, veilig in mijn comfortzone blijven. Maar diep van binnen voelde ik de frustratie: ik wilde ook laten zien wat mijn sterke kanten zijn en wie ik echt ben. Het was een machteloos gevoel, niet weten hoe ik dat moest aanpakken of waar te beginnen.

Het programma opende mijn ogen. Voor het eerst zie ik mezelf voor wie ik echt ben. Ik heb geleerd om te erkennen én te benoemen wat mijn kenmerkende vaardigheden zijn. Die kracht in mezelf herkennen was een enorme doorbraak.

Het belangrijkste? Susan liet me zien hoe ik op een leuke en prettige manier aan anderen kan laten zien wat ik kan. Nu zie ik elke nieuwe werkdag als een kans om een stap vooruit te zetten in mijn carrière. Ik omarm nieuwe kansen en ontmoetingen met een open hart en zelfvertrouwen.

Ik voel me niet langer onzichtbaar—ik ben er klaar voor om te stralen.

Naziha El Boukhari

Processpecialist recruitment, PostNL

Ik zag mezelf positioneren altijd als een soort ‘shine-moment’, alsof ik à la de Toppers het podium op moest om daar eens flink te shinen. Maar door dit programma heb ik geleerd dat het iets veel waardevollers is: het gaat erom mijn moment te pakken, zodat mijn kwaliteiten erkend worden.

Het belangrijkste inzicht? Ik verdien het om mijn kwaliteiten te positioneren. Door mezelf te profileren, zorg ik ervoor dat management en collega’s mijn waarde zien en ervaren, en dat ik me kan onderscheiden van anderen. Dit heeft een directe, positieve invloed op mijn carrière.

Ik ben ontzettend blij dat dit programma me heeft laten inzien dat jezelf positioneren een kans is om meer waardering te krijgen voor je werk en daarmee je carrièrekansen te vergroten.

Esther

Essent

Mijn grootste uitdaging was dat ik in verschillende functies binnen diverse bedrijven steeds tegen hetzelfde probleem aanliep: het werk kostte me meer energie dan het opleverde. Ik bevond me vaak tussen ‘pannenkoeken’ die met een grote mond hun matige werk wisten te verzilveren. Dat frustreerde me enorm. Ik had al besloten om over te stappen naar een ander bedrijf, maar wilde daar leren mezelf beter te positioneren—zonder zelf een ‘pannenkoek’ te worden.

Toen ik eerder probeerde mijn uitdaging op te lossen, voelde de frustratie diep. Het leek alsof ik telkens in dezelfde valkuil stapte, ongeacht mijn functie of bedrijf. Ik had al veel gezocht in de ‘techniek’: adviesvaardigheden, projectleiding, maar dat bood niet de oplossing die ik zocht.

Wat echt anders was aan werken met Susan, was dat het direct klikte. Na de mini training wist ik: dit is waarschijnlijk precies wat ik nodig heb! De training, podcasts en coachingsessies waren herkenbaar en inzichtelijk. En dan? Toen ik bij een nieuwe organisatie begon, merkte ik dat ik mezelf veel bewuster begon te positioneren. Het voelde bijna alsof het vanzelf ging. Ineens had ik het door.

Nu, in mijn nieuwe baan, doe ik het op mijn eigen manier. Het voelt niet geforceerd en ik merk het effect. Het beste van alles? Ik heb er plezier in en mijn werk geeft me nu energie in plaats van dat het me leegtrekt.

Marlies

Arbo Adviseur

Voordat ik Susan leerde kennen, had ik al meerdere trainingen gevolgd om mezelf te ontwikkelen, maar geen enkele training sloot echt aan bij mij als persoon. Na afloop voelde het alsof ik vreemd gedrag had aangeleerd dat niet goed bij me paste en dat ook niet bleef hangen. Ik was op zoek naar een training die me sterker en zekerder zou maken, zonder dat ik mezelf zou verliezen.

Wat echt anders was aan werken met Susan, is haar unieke aanpak. Ze is anders dan de coaches die ik eerder heb gehad. Haar benadering, haar positiviteit en de energie die ze uitstraalt zijn ontzettend fijn en werkten aanstekelijk. Voor het eerst had ik weer vertrouwen in een trainingsprogramma.

Het moment waarop ik me realiseerde dat het echt begon te werken, kwam zo’n 3 à 4 weken na onze eerste ontmoeting. Ik betrapte mezelf erop dat ik dacht: “Wat heb ik eigenlijk een plezier in mijn werk de afgelopen tijd!” Zo leuk kon werken dus zijn!

Nu is mijn (werk)leven compleet anders. Mijn reacties en emoties op het werk zijn veranderd. Ik heb geleerd om naar mijn sterke kwaliteiten te kijken en me daarop te focussen, in plaats van te proberen overal even goed in te zijn—ook in de taken die ik niet interessant vind of waar ik niet goed in ben. Door me te concentreren op mijn sterke kanten, krijg ik veel meer energie!

Dankjewel, lieve Susan!

Josephine

Farmaceutisch consulent

Toen mijn functie kwam te vervallen door een reorganisatie, wist ik dat ik mijn plek wilde behouden, maar dan wel met een nieuwe, uitdagende rol.

Wat me vooral hielp, was het sparren met Susan over hoe ik de situatie het beste kon benaderen. Samen bespraken we strategieën, ik kreeg praktische en bruikbare tips, en ze gaf me de steun die ik nodig had tijdens de spannende momenten. En het allerbelangrijkste: ik werd gestimuleerd om het echt te DOEN!

Omdat het programma zes maanden duurt, wordt het een patroon. Ik leerde niet alleen hoe ik mijn doelen moest bereiken, maar ook hoe ik deze manier van denken kon vasthouden.

Al vrij snel aan het begin van het programma had ik mijn hoofddoel bereikt. Maar zelfs daarna bleef ik nog veel over mezelf leren. Het belangrijkste? Ik ben nu ontzettend tevreden en blij met de stap die ik gezet heb. Ik ben me veel bewuster geworden van wat positioneren me kan brengen, en hoe ik dat kan doen vanuit mijn eigen kracht en authentieke zelf.

Monique

HR Businesspartner

Voordat ik met Susan begon te werken, worstelde ik enorm met het vinden van focus. Ik wilde weten wat mijn expertise was en hoe ik daar iets mee kon betekenen voor anderen, maar het voelde alsof er alleen maar meer losse to-do’s op mijn lijstje bijkwamen.

Wat echt anders was aan werken met Susan, was hoe verhelderend het was ondergedompeld te worden in één thema.

Bij andere hulp kreeg ik vaak concrete, praktische tips over hoe ik dingen kon aanpakken. Maar tijdens Susan’s coachingsdag gingen we dieper aan de slag met onszelf. Dat zorgde voor een echte omslag: minder denken, meer voelen. Het was precies wat ik nodig had.

Het moment waarop ik besefte dat het werkte, was direct na de coachingsdag. Ik stond ineens op een heel ander pad dan ik had verwacht—een pad dat veel dichter bij mezelf lag in plaats van wat ik dacht dat handig was om te doen. Het werd echt duidelijk toen ik me een maand later realiseerde dat alles wat ik wilde was uitgekomen. Binnen een maand, echt bizar!

Nu heb ik veel meer rust in mijn hoofd. Ik ben een leukere moeder, vrouw en mens geworden. Ik weet duidelijker wat belangrijk voor me is en welke keuzes ik daarvoor moet maken. Ik zoek minder naar loze afleiding en leef veel meer in het moment.

Mirte Groos

Fotograaf

Ik voelde me rusteloos en onbegrepen, steeds maar afvragend waarom anderen mijn potentieel niet zagen, terwijl ik meer deed dan mijn collega’s voor hetzelfde salaris. Die frustratie bouwde zich op en uitte zich soms in boosheid, zowel naar anderen als naar mezelf.

Het werken met Susan was totaal anders, omdat ze me een breder perspectief liet zien. Ik begon zelf dingen te ontdekken die ik eerder niet zag. Het moment dat ik echt vooruitgang boekte, was toen ik solliciteerde op een baan die ik eerder als te hoog gegrepen had beschouwd—en tot mijn verrassing werd ik uitgenodigd voor gesprekken. Daarnaast begon ik mezelf meer uit te spreken, zowel op het werk als privé.

Het belangrijkste? Mijn (werk)leven voelt nu leuker en ik sta zelfverzekerder in mijn schoenen. Ik durf meer uit het leven te halen en mezelf te zijn. Ik ben me bewust geworden van mijn kracht als vrouw en herken snel de situaties waarin ik mezelf dreig te verliezen. Nu weet ik hoe ik mijn communicatie moet aanpassen om mijn grenzen duidelijk aan te geven en mijn visie uit te dragen.

Ondanks dat de training online was, voelde het persoonlijk aan en heeft het me enorm geholpen bij het solliciteren en het voorbereiden op gesprekken.

Maartje

Ik wilde meer rust ervaren tijdens vergaderingen of bijeenkomsten en durven om ruimte in te nemen. Maar steeds weer was daar dat stemmetje in mijn hoofd dat fluisterde dat wat ik te zeggen had, toch niet zo belangrijk was. Dat stemmetje was vaak sterker dan mijn wil om iets te zeggen, en achteraf baalde ik daar enorm van.

Wat me bij Susan meteen opviel, is dat je de vrijheid krijgt om in je eigen tempo te werken, met vallen en opstaan. Alles is goed, en het mag op een manier die bij jou past.

De grootste verandering kwam door de bevestiging en de kracht om dingen uit te proberen, iets wat ik eerder niet durfde.

Het belangrijkste? Ik durf mezelf nu meer te laten zien en ben zichtbaarder in de organisaties waarvoor ik werk. Dat geeft me een goed gevoel. Ik ben er nog niet, het is een voortdurend proces, maar dat is helemaal oké.

A.H.

Onderzoeksverpleegkundige

Review Mini training positioneer jezelf
Review mini training positioneer jezelf
Review mini-training positioneer jezelf
Susan Veldkamp Waarom zie je er zo weinig voor terug?

Soms ontmoet je iemand die precies de juiste dingen zegt, waardoor je kijk op de wereld én op jezelf compleet verandert. Dat gebeurde bij mij. Susan bracht me zover dat ik stappen begon te zetten die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ze liet me zien dat ik veel meer in me had dan ik zelf dacht.

Het resultaat? Ik heb een stap gezet, de goede kant op. En die voelde niet alleen goed, maar smaakte ook naar meer. Sindsdien volgen de stappen elkaar op en voel ik meer plezier, meer voldoening en, het allerbelangrijkst, meer waardering voor mezelf. En dat blijft niet onopgemerkt—zelfs mijn omgeving vindt me leuker!

Wat me ook opvalt, is dat mogelijkheden die anderen al langer zagen, zoals samenwerking, het opbouwen van relaties, of zelfs carrièrekansen, nu openlijk worden besproken. We gaan niet meer uit van wat de ander wel of niet zou denken, maar bespreken alles samen. Dit heeft mijn relaties op een positieve manier veranderd.

Het belangrijkste? Niet alleen in mijn directe contact met Susan, maar ook in de manier waarop haar perspectief mijn wereld heeft verrijkt, krijgt elke keuze en elk gesprek meer kleur. Het voelt als een prachtig cadeau van een geweldige vrouw die vol passie de wereld wil verbeteren. Wat mij betreft, slaagt ze daar volledig in.

Suzanne

Mijn grootste wens was om ruimte in te nemen in mijn werk, en daarbij een balans te vinden tussen mezelf profileren en bescheiden blijven. Maar ondanks alle theorie en inzichten uit eerdere trainingen en coaching, gebeurde het me nog vaak dat ik niet werd gezien of gehoord. Dat gevoel van onzichtbaarheid bleef knagen.

Wat zo fijn is aan werken met Susan, is dat ze als vrouw precies begrijpt welke dynamiek je als vrouw soms tegenkomt op de werkvloer. Ze weet waar je mee te maken hebt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Het belangrijkste? Ik leer nu steeds meer de momenten te herkennen en vast te houden waarin ik kan vertrouwen dat het goed gaat en dat het goed is zoals het is. Ik durf nu bewust de ruimte in te nemen die ik altijd al verdiende.

Marijke

Ik probeerde altijd anderen te overtuigen door enorm mijn best te doen. Vaak nam ik daarbij een positie ‘boven’ of ‘onder’ hen in, maar dat werkte alleen maar averechts en zorgde voor frustratie.

Vorige week moest ik onderhandelen over mijn duurzaamheidsfunctie. Dit keer bleef ik dicht bij mezelf en volgde ik de stappen uit de training. En het heeft gewerkt: ik heb precies gekregen wat ik voor ogen had.

De motivatie en inzichten van Susan hebben hier een grote rol in gespeeld.

Nu ik dit proces steeds meer toepas en versterk, merk ik dat het voordelen heeft voor zowel mezelf – mijn gezondheid, hoe ik me voel, en hoe krachtig ik ben – als voor de organisatie.

Het belangrijkste? Ik heb nu meer helderheid over situaties, kan beter uitzoomen en zie veel duidelijker wat ik kan betekenen en wat niet.

Duurzaamheidsadviseur

Ik droomde ervan om een webshop te starten met persoonlijk gemaakte en ontworpen producten. Maar die droom bleef te lang op de plank liggen. Waarom? Omdat ik niet wist hoe ik het moest aanpakken en bang was voor de reacties van anderen. De angst om op te vallen, om boven het maaiveld uit te steken, hield me gevangen.

Dat veranderde compleet na de eerste les van de online training. Ineens voelde ik me anders. Ik realiseerde me: ik mag gezien worden. Sterker nog, ik mag best boven het maaiveld uitsteken! Voor het eerst had ik helder voor ogen wat mijn doel is en durfde ik het ook te omarmen.

Het belangrijkste? Ik laat me niet langer tegenhouden. Ik ben nu volop bezig met de opstart van mijn webshop en het voelt geweldig. Waar ik eerst vastzat in angst en onzekerheid, ben ik nu heerlijk druk en vol vertrouwen aan het werk om mijn droom waar te maken.

Annemarie

Ik wilde eindelijk mijn wensen en kwaliteiten prioriteit geven én kenbaar maken, maar telkens leek dat te verzanden in de achtergrond. Het frustreerde me dat ik steeds mijn eigen behoeften aan de kant schoof voor anderen, zonder echt ruimte te maken voor wat ik zelf wilde.

Wat dit programma anders maakt, is dat de focus ligt op het proces en niet alleen op het eindresultaat. Dat was precies wat ik nodig had.

Hoewel ik de training nog niet eens heb afgerond, begint het nu al in te dalen: ik ben mijn prioriteit. Ik begin meer in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen.

Het belangrijkste? Deze training was precies het duwtje in de rug dat ik nodig had om mijn eigen plek op te eisen.

Anne Scholten

Taalcoach, docent, mentor

Herstellende van een burn-out en het gevoel hebben dat ik mezelf niet krachtig genoeg kan positioneren—dat was mijn pijnpunt. Ik wilde sterker in mijn schoenen staan en leren om meer op mezelf te vertrouwen, maar steeds weer voelde het alsof ik niet gehoord werd. Het lukte me gewoon niet om dat te doorbreken. En telkens weer diezelfde gedachte: ik ben toch niet goed genoeg… Het lag aan mij, dacht ik.

Die frustratie bleef groeien, totdat ik Susan’s training volgde. Wat mij direct raakte, was hoe duidelijk ze maakte dat ik mijn positie mag innemen. Dat ik het recht heb om die te claimen en niet langer hoef te luisteren naar de innerlijke ‘good girl’ die me tegenhield.

Het belangrijkste? Door Susan’s begeleiding sta ik nu steviger in mijn schoenen. Ik eis mijn plek op, zonder excuses. Aan alles voel ik dat ik eindelijk voor mezelf mag kiezen. En dat betekent voor mij dat ik beslissingen durf te nemen vanuit mijn hart—zelfs als dat betekent dat ik een compleet andere weg in ga slaan.

Ik volg nu mijn eigen pad, met vertrouwen.

Marije

Ik zat vol goede ideeën, maar sprak ze zelden uit. En als ik het dan eindelijk wél deed, dan was er altijd wel iemand anders die ermee aan de haal ging. Dat moest anders. Niet alleen om mijn ideeën werkelijkheid te laten worden, maar vooral om mijn eigenwaarde terug te vinden.

Ik zat mezelf continu op de huid omdat ik niet genoeg lef had. Maar die constante zelfkritiek werkte averechts – het maakte me alleen maar onzekerder, terwijl ik juist zo graag verandering wilde.

Toen ontdekte ik Susan’s aanpak. Haar uitleg en tips zijn gebaseerd op bewezen psychologische principes, gecombineerd met technieken zoals manifesteren en visualiseren. Ze leert je niet alleen bewuster te worden van je gedrag, maar helpt je ook je onderbewustzijn te trainen. De voorbeelden die ze geeft zijn helder en praktisch toepasbaar. Wat me echt raakte, was haar enthousiasme en gedrevenheid – ze inspireert je om in actie te komen, en dat is precies wat ik nodig had.

Dankzij Susan leerde ik mezelf beter kennen en mijn valkuilen herkennen – ik kon ze letterlijk vóelen. Die bewustwording gaf me de kracht om gerichte stappen te zetten en ik merkte direct het effect daarvan.

Nu is mijn leven zoveel relaxter. Ik ben meer mezelf en ik zie hoe krachtig dat werkt. Door me meer uit te spreken en te laten zien, creëer ik meer verbinding en synergie met collega’s. In plaats van tegenover mensen te staan, sta ik nu naast ze. Dat geeft een fijne, positieve energie.

En het mooiste? Dingen lijken nu bijna als vanzelf op mijn pad te komen.

Wanda

Discovery, Strategie en Concept

Ik was het zat om telkens ‘nee’ te horen en mezelf klein te houden, terwijl anderen de kansen kregen. Dat gevoel van niet goed genoeg zijn frustreerde me enorm.

Nu stap ik bewuster in de rol van leider en kom meer voor mezelf op. Waar ik voorheen anderen altijd belangrijker maakte, vertrek ik nu meer vanuit wat ik wil.

Het grappige is dat zelfs die irritante pannenkoekenvideo me hielp – ik pas de les daaruit nu toe op mijn werk.

Het belangrijkste? Ik laat mezelf niet meer ondersneeuwen. Ik durf nu écht mijn plek in te nemen en stappen te zetten in de richting die voor mij goed voelt.

Werkzoekende

Elke werkdag de podcast For Female Leaders by Susan Veldkamp.

Aangesloten bij #100BesteCoaches
De beste coach voor je beste zelf.

Voorwaarden
Lees hier de Algemene Voorwaarden & Privacy- en Cookieverklaring van Susan Veldkamp | Academy.

Registratie
Susan Veldkamp | Academy is geregistreerd onder KvK nummer 72321229.