Vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf

– zodat niemand (meer) om je heen kan –

Hoi Topvrouw!

Heb je je weleens afgevraagd waarom jouw goede werk niet gewoon gezien wordt? Terwijl je uitblinkt in wat je doet?

Waarom zie je daar zo weinig voor terug?

In jaren dat ik mezelf ontwikkelde tot salesvrouw, heb ik geleerd dat de beste zijn niet betekent dat je de beste kansen krijgt. Te vaak zijn het zijn de pannenkoeken die met een grote mond hun matige werk verzilveren.

Kijk naar jouw collega’s die van alles voor elkaar krijgen. Zijn zij daadwerkelijk de allerbeste in wat zij doen? Of zijn zij vooral erg goed in het positioneren van zichzelf?

De vraag is niet of het je gaat lukken je plek in te nemen. De vraag is ook niet hoe je dat nou toch doet. De #1 vraag is… (7.35)

Goed ben je wel

En toch..

Voor elke twijfelende vrouw willen er tien mannen met minder expertise wél als talkshowgast aanschuiven. Kopte de Volkskrant.

Natuurlijk klim je het dak niet op om iedereen te laten weten dat je een topvrouw bent.

Je doe het wel maar vált een keer door de mand.

Zo raar is dat niet 

Want het is nog maar kort geleden dat het juist níet de bedoeling was dat je als vrouw je plek innam. Onze moeders, oma’s en generaties daarvoor hadden niet de vrijheid in keuzes zoals wij die hebben.

Het is dan ook niet zo gek dat de onzichtbaarheid van vrouwen al jaren een van de twee belangrijkste oorzaken voor de ongelijke vrouw-man verdeling in de (sub)top van het bedrijfsleven.*

* Bron onderzoeksrapport It Takes Two To Tango.

Ondertussen schreeuwt de wereld om vrouwelijke leiders zoals jij!

“Ik wil niet als een van de Toppers dat podium op”

Esther was ervan overtuigd dat je als een Topper het podium op moest om jezelf te positioneren. Tot ze besluit mee te doen aan het vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf.

Positieve invloed op mijn carrière 

“Ik zie mezelf positioneren niet meer als een shine-moment waar je à la de Toppers het podium op moet om daar eens even flink te shinen. Maar als een manier om mijn moment te pakken zodat mijn kwaliteiten erkent worden.

Ik vind nu ook dat ik het verdien om mijn kwaliteiten te positioneren. Mezelf te profileren zodat management en collega’s mijn kwaliteiten ervaren en ik het onderscheid kan maken ten opzichte van collega’s. Dat heeft een positieve invloed op mijn carrière.

Ik ben blij dat dit programma mij heeft laten inzien dat mezelf positioneren een kans is om meer waardering te krijgen voor je werk en daarmee je carrièrekansen te vergroten.”

Esther | Essent

Logo's klanten deel 1
Logo's klanten deel 2

Let the good brave girl lead

Wat gebeurt er met jou als jij jezelf positioneert – precies zoals je bent?

Wat zou er met jou gebeuren als je jezelf en jouw goede werk moeiteloos positioneert?

Wie kan er dan nog om jou heen?

Hoe is het voor je om jouw positie te pakken in jouw vakgebied?

Hoe is het om jezelf tot in de puntjes van je tenen die krachtige vrouwelijke leider te voelen?!

Welke kansen kun je voor jezelf en jouw team creëren?

Welke groei kun je doormaken?

Hoeveel energie bespaar je als je gemakkelijker mensen meekrijgt?

Welke aankopen zou je kunnen doen van jouw salarisverhoging?

Hoeveel meer regie heb je over hoe lekker je in je werk zit?

Welke projecten kun je naar je toetrekken?

Hoe geweldig is het om zelf de touwtjes in handen te hebben in wat JIJ wilt?

Hoe is het om te weten dat je bijdraagt aan een voor vrouwen gelijkwaardiger wereld?

Hoe is het om jouw kind(eren) te laten zien dat mama als vanzelfsprekend haar plek inneemt? 

Ik heb de stap gezet mijn positie in mijn vakgebied te gaan pakken!

“Door het programma ben ik een geweldige versie van mijzelf geworden! Susan heeft mij geïnspireerd om meer plezier uit mijn leven te halen én meer te vertrouwen op wíe ik ben én vooral wie ik wíl zijn. Hierdoor zit ikzelf weer achter het stuur in mijn leven én in mijn carrière. En dat is FAN-TAS-TISCH!

Dankzij de fijne, goede coaching van Susan heb ik de stap gezet om mijn positie in mijn vakgebied te gaan pakken! Gewoon omdat ik (en andere vrouwen) dat meer dan waard zijn! Ik gun dan ook iedere vrouw een inspirator als Susan! Ik kan nu eindelijk zeggen: Ik hou van MIJ!”

Wendy | Expert arbeidsmarkt en behoud personeel in de zorg

Omdat het programma 6 maanden doorloopt, wordt het een patroon

“Door een re-organisatie verviel mijn functie en ik wilde wel graag blijven. Het liefst met een nieuwe en uitdagende plek. Ik vond het vooral fijn om er samen over te sparren hoe ik de situatie zou aanpakken, juiste benadering van mijn strategie te kiezen, heel praktische en bruikbare tips te krijgen, steun bij spannende momenten te krijgen en ook daadwerkelijk gestimuleerd worden het te DOEN!

Omdat het programma 6 maanden doorloopt, wordt het een patroon. Susan kan goed een spiegel voorhouden, tips en inspiratie geven, juiste snaar raken. Susan heeft ook echt veel verstand van bepaalde mechanismen als ego, zelfbeeld, patronen doorbreken, zichtbaarheid en kan het op heldere manier uitleggen en spiegelen.

Ook de maandelijkse coaching in een kleiner groepje is waardevol omdat je juist hier ook veel van leert over jezelf door het luisteren naar de verhalen van een ander.

Al vrij snel aan het begin van het programma had ik mijn hoofddoel bereikt maar ook daarna nog veel geleerd over mezelf. Ben nu zeer tevreden en blij met de stap die ik gezet heb. Ik ben me bewuster van wat positioneren me kan brengen en hoe je dit doet vanuit je eigen kracht en authentieke zelf.”

Monique | HR Businesspartner

Daarom heb ik het vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf voor je ontwikkelt

Dit is wat je krijgt:

✔️Praktijkgericht en kristalhelder 7 stappenplan

Zodat je precies weet wat je wanneer, aan wie en hoe van jezelf mag laten zien om voor elkaar te krijgen wat je wilt. Inclusief vertrouwen het te gaan doen. 100% gericht op jouw situatie.
1-op-1 sessie met Susan van 2,5 uur op locatie

✔️Naslagwerk 7 stappenplan

✔️Vervolg 1-op-1 met Susan van 1,5 uur

✔️Help!

Extra vertrouwen op de momenten waarvan veel afhangt. Susan staat bekend om haar ingesproken whatsapp berichten die jou laten vliegen!

✔️Alles wat je aandacht geeft groeit

Doorgaan, uitdaging en indien nodig een liefdevolle schop onder je kont. | 6 x maandelijkse en gezamenlijke online coachsessies (max 6 deelneemsters)

✔️Stijg Boven Jezelf Uit

Jou tot in je tenen bewust laten zijn van dat je veel (en veel en nog veel) meer kunt dan je denkt. | Live en online training van 2,5 uur met jouw eigen groep

✔️Wat maakt jou uniek?

Bewustzijn in jouw onderscheidend vermogen. | Online cursus Wat maakt jou uniek

✔️Next Level Vrouwelijk Leiderschap

Over authenticiteit, vrouwelijk leiderschap, regie en energie | Online cursus Next Level Vrouwelijk Leiderschap

✔️Extra masterclasses!

– Krachtiger regie nemen in meetings
– Een goed gesprek met een dominante gesprekspartner

Ook handig om te weten

  • Doorlooptijd 6 maanden
  • Tijdsinvestering gemiddeld 3 uur per maand
  • 12 maanden toegang tot alle online cursussen en masterclasses

De manier waarop ik coach is anders dan andere coaches. Ik doe er alles aan om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van mijn kennis en ervaring over te dragen.

Vliegen doe je zelf. Van mij krijg je alle maar dan ook alle handvaten die jij nodig hebt om te vliegen!

“Dat Susan zelf jarenlang in bedrijfsleven heeft gewerkt en zichzelf hier is tegengekomen, vind ik inspirerend en van toegevoegde waarde.” Monique

Er is wel een maar…

Want het moet 100% kloppen voor jou, voor mij en ook voor de rest van de groep.

De voorwaarde is dat jij een ambitieuze vrouw bent die vóelt: ik heb mijn positie in te nemen! DAT is wat ik te doen heb.

Als je DAT voelt, dan wil ik je heel graag met je aan de slag om er met jou voor te zorgen dat niemand (meer) om je heen kan.

Want precies dan hoor je bij de vrouwen die voor de rest van hun leven, zónder twijfel moeiteloos staan voor zichzelf.

De investering is 1.994.- euro. Dat is inclusief btw als je persoonlijk investeert en exclusief btw als je zakelijk investeert of als jouw werkgever investeert.

Ik weet dat dit programma veel en veel en nog veel meer waarde heeft.

Dus. Voel je aan alles: NU is voor mij het moment? Vul de vragenlijst in via de knop hieronder. Als daaruit blijkt dat je een match bent, neem ik contact met je op. 

Ben je blij met hoe het nu gaat?

Bedenk bij jezelf, ben je tevreden met hoe je nu gezien en gewaardeerd wordt, of wil je meer?

Als jouw goede inzet nu te weinig oplevert, dan is meedoen aan het vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf de eenmalige investering waarmee je dat voor altijd oplost.

Niet alleen op je werk. Een investering voor de rest van je leven.

Ingevuld? Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Veelgestelde vragen

Is het invullen van de vragenlijst definitief?

Nee hoor. Dit is een eerste stap die jij zet als je voelt dat het iets voor je kan zijn. Voor mij is het een eerste check of je ook echt wilt. Ik werk NIET met vrouwen die te horen hebben gekregen zichzelf eens wat meer te laten zien. Ik werk met vrouwen die wat willen. Daarmee maken jij én ik de grootste impact.

Ik ben geen carrièretijger. Is het programma wel wat voor mij?

Ja hoor. Je hoeft geen carrière na te streven om toch dingen voor elkaar te willen krijgen. Of meer ruimte in te willen nemen. Misschien wil je je werk leuker maken, meer verantwoordelijkheid, intern solliciteren of gewoon duidelijker uitkomen voor jouw mening of expertise.

Kan ik gebruik maken van het STAP-budget?

Nee. Want Susan Veldkamp | Academy is geen geregistreerd opleidingsinstituut. Bij de deelneemsters die werkgever hebben, doet de werkgever eigenlijk altijd de investering. Omdat die het belang eigenlijk altijd wel inziet van een vrouwelijke leider die zichzelf weet te profileren. Als jij daar nog niet zo zeker van bent, denk ik graag met je mee. En heb je jouw eigen bedrijf, dan is de btw natuurlijk aftrekbaar.

Ik neem de touwtjes al graag in handen. Is het dan wel iets voor mij?

Klinkt als muziek in de oren! Tegelijkertijd gaat positioneren niet over assertief zijn of niet assertief zijn. Het gaat ook niet over introvert of extravert zijn. Het gaat erom dat jij in staat bent mensen mee te krijgen in wat jij voor ogen hebt. Of dat nu jouw (persoonlijke) visie is, jouw team beter op de kaart of je eigen groei.

Ik ben erg introvert en vestig niet graag de aandacht op mezelf. Kan ik dan wel meedoen?

Om jezelf te positioneren hoef je geen extravert te zijn. Je hoeft ook niet van de daken te schreeuwen hoe goed je bent. Je kunt jezelf op 101 manieren profileren op jouw eigen authentieke manier. Dat is precies wat je ontdekt in dit programma.

Kan ik het mezelf niet gewoon eigen maken?

Jazeker kan dat. Gewoon een kwestie van heel veel doen, uitproberen, vallen en weer opstaan. En waar haal je iemand met dertien jaar sales- en managementervaring vandaan? Toch ontbreekt het vaak aan tijd, resultaat en geduld. Met als gevolg dat je krijgt wat je altijd kreeg. De vrouwen die echt willen kiezen daarom voor de snelste route in de vorm van het vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf dat bewezen werkt.

Beeld Susan Veldkamp Academy Audiotraining Positioneer Jezelf

Over Susan

Alweer even geleden studeerde ik Technische Bedrijfskunde aan de Saxion University of Applied Sciences in Enschede.

Klaar voor het werkleven was ik toen niet dus ik verlengde mijn studentenleven met een jaartje Ierland.

Daar ontmoet ik mijn Italiaanse man.

In 2018 stop ik na dertien jaar met mijn goedbetaalde baan als sales- en marketingmanager. Om te voorkomen dat ik aan het einde van het leven spijt krijg van dingen die ik níet gedaan heb.

In 2019 verschijnt mijn eerste boek: Minder Moeten Meer Plezier. Op boek twee ben ik aan het broeden.

Elke werkdag breng ik de podcast Voor Vrouwelijke Leiders uit.

En ik mentor vrouwen die hun goede werk willen verzilveren!

Alles voor een voor vrouwen gelijkwaardiger wereld.

Liefs! Susan

Susan vertelt mij ook HOE ik mezelf zichtbaar maak

“Ik heb al veel coaches gehad die me allemaal vertellen dat ik gewoon moet laten zien waar ik goed in ben. Maar daarmee weet ik nog niet hoe en voel ik mij nog niet op mijn gemak het ook echt te gaan doen. Bij Susan wel.”

Lydia | Service Designer PostNL

Ik zie mezelf nu voor wie ik echt ben

“Het liefst verdween ik in de massa en bleef ik in mijn comfortzone.
Precies daar zat mijn grootste uitdaging: want ik wilde ook kunnen laten zien wat mijn sterke kanten zijn en wie ik ben. Dat voelde machteloos, niet wetend wat ik hieraan kon doen.
In het programma zijn mijn ogen geopend. Ik zie mezelf nu voor wie ik echt ben. Ik ben gaan inzien én benoemen wat mijn kenmerkende vaardigheden zijn.

Susan helpt je om in te zien wat je kunt en hoe je aan anderen op een leuke en prettige manier kunt laten zien wat je kunt.
Nu zie ik elke nieuwe werkdag als een kans om een volgende stap te zetten in mijn carrière. Ik omarm nieuwe kansen en nieuwe ontmoetingen.
Ik bereid me goed voor als ik meetings heb met mensen die iets kunnen betekenen voor mijn carrière.”

Naziha El Boukhari | Processpecialist recruitment PostNL

Het stemmetje in mijn hoofd zei dat wat ik te zeggen had niet zo belangrijk was..

“Ik wilde meer rust ervaren om te spreken tijdens een vergadering of andere bijeenkomsten en ruimte durven innemen.
Het stemmetje in mijn hoofd dat zei dat het toch niet zo belangrijk is wat ik te zeggen heb, was soms groter dan de wil om iets te zeggen. Achteraf baalde ik daar altijd van.
Met Susan krijg je de vrijheid om te werken in je eigen tempo, met vallen en opstaan. Alles is goed en het mag op een manier die bij jou past.

De 1-op-1 sessie heeft voor de grootste verandering gezorgd. Je krijgt dan al een stukje bevestiging en kracht om dingen uit te proberen.

Ik durf mezelf nu wat meer te laten zien en ben meer zichtbaar in de organisaties waarvoor ik werk. Daar voel ik me goed bij. Ik ben er nog niet, het is een voortdurend proces, maar dat is oké.”

A.H. | Onderzoeksverpleegkundige

Dagelijkse podcast

Aangesloten bij ZijSpreekt
Hèt sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen.

Springest opleidingsplatform
Workshops en programma's van Susan Veldkamp | Academy zijn ook beschikbaar via het Springest opleidingsplatform.

Voorwaarden
Lees hier de Algemene Voorwaarden & Privacy- en Cookieverklaring van Susan Veldkamp | Academy.

Registratie
Susan Veldkamp | Academy is geregistreerd onder KvK nummer 72321229.