Vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf

– zodat niemand (meer) om je heen kan –

Leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf

Heb je je weleens afgevraagd waarom jouw goede werk niet gewoon gezien wordt? Terwijl je uitblinkt in wat je doet?

Waarom zie je daar zo weinig voor terug?

In jaren dat ik mezelf ontwikkelde tot salesvrouw, heb ik geleerd dat de beste zijn niet betekent dat je de beste kansen krijgt. Te vaak zijn het zijn de pannenkoeken die met een grote mond hun matige werk verzilveren.

Kijk naar jouw collega’s die van alles voor elkaar krijgen. Zijn zij daadwerkelijk de allerbeste in wat zij doen? Of zijn zij vooral erg goed in het positioneren van zichzelf?

Goed ben je wel

En toch..

Voor elke twijfelende vrouw willen er tien mannen met minder expertise wél als talkshowgast aanschuiven. Kopte de Volkskrant.

Natuurlijk klim je het dak niet op om iedereen te laten weten dat je een topvrouw bent.

Je doe het wel maar vált een keer door de mand.

Zo raar is dat niet 

Want het is nog maar kort geleden dat het juist níet de bedoeling was dat je als vrouw je plek innam. Onze moeders, oma’s en generaties daarvoor hadden niet de vrijheid in keuzes zoals wij die hebben.

Het is dan ook niet zo gek dat de onzichtbaarheid van vrouwen al jaren een van de twee belangrijkste oorzaken voor de ongelijke vrouw-man verdeling in de (sub)top van het bedrijfsleven.*

* Bron onderzoeksrapport It Takes Two To Tango.

Ondertussen schreeuwt de wereld om vrouwelijke leiders zoals jij!

Interview door Lucinda Douglas voor 100BesteCoaches. Opname door Charmaine Douglas van Buro Grow.

“Ik wil niet alleen maar heel hard werken wat ook niet meer opvalt”

“Wat ik graag wilde is niet alleen maar heel hard werken, wat iedereen van me gewend is en waardoor dit ondertussen niet meer opvalt, maar ook vooral zorgen dat gezien wordt wat ik kan en me dus eigenlijk profileren.

Toen ik gedurende de dag begon te denken aan dingen uit de online training lukte het me om op het juiste moment aan de slag te gaan met het geleerde en het toe te passen.

In plaats van alleen maar hard werken ben ik bewuster van dingen die ik zelf actief in kan zetten en daarmee ook het verschil te maken en uiteindelijk mijn eigen doel bereiken.”

Pauline | Senior Accountmanager Forensische Zorg Dienst Justitiële Inrichtingen

“Ik solliciteerde op een functie die ik eerder te hoog gegrepen vond”

“Ik voelde me rusteloos en onbegrepen omdat ik me afvroeg waarom anderen mijn potentieel niet zagen terwijl ik meer deed dan mijn collega’s voor hetzelfde salaris. Deze frustratie uitte zich soms in boosheid, zowel naar anderen als naar mezelf.

Het werken met Susan was anders omdat ze een breder perspectief bood. Ik begon zelf dingen te ontdekken. Het moment dat ik vooruitgang begon te boeken, was toen ik solliciteerde op een baan die ik eerder als te hoog gegrepen had beschouwd én werd uitgenodigd voor gesprekken. Ook begon ik mezelf meer uit te spreken, zowel op het werk als privé.

Nu voelt mijn (werk)leven leuker en zelfverzekerder. Ik durf meer uit het leven te halen en mezelf te zijn. Ik ben me bewust van mijn kracht als vrouw. Ik herken nu snel situaties waarin ik mezelf dreig te verliezen en pas mijn communicatie aan om duidelijk mijn grenzen aan te geven en mijn visie te uiten.

Ondanks de online setting heb ik de training ervaren als persoonlijk en heeft me enorm geholpen bij het solliciteren en voorbereiden op gesprekken.

Maartje

“Ik blijk tot veel meer in staat dan ik zelf dacht”

“Soms kom je zo iemand tegen die allemaal ware dingen zegt. Die daardoor je kijk op de wereld en op jezelf zodanig bijsturen, dat je de stap zet en tot veel meer in staat blijkt dan je tot dat moment zelf had gedacht.

Het resultaat? Ik heb een stap, de goede richting in, genomen. Die voelde oké én die smaakte naar meer. En dus volgen de stappen elkaar op. Ik voel daardoor meer plezier, meer voldoening en meer waardering voor mezelf. Maar ook mijn omgeving vindt mij leuker!

Mogelijkheden die anderen al tijden zien, voor samenwerking, voor relatie opbouw, voor carrière stappen, of hersenspinsels van mijn kant. Beide bespreken we nu samen hardop in plaats van onterecht uit te gaan van dat wat de ander wel zal weten, of misschien niet interessant vindt.

Niet alleen in het directe contact met Susan, maar ook in de uitwerking van haar perspectief op mijn wereld nadien, krijgt elke keuze en elk gesprek meer kleur. Een prachtig cadeau van een hele toffe vrouw die vol passie de wereld wil verbeteren en daar wat mij betreft in slaagt.”

Suzanne

“Ik heb de stap gezet mijn positie in mijn vakgebied te gaan pakken!”

“Door het programma ben ik een geweldige versie van mijzelf geworden! Susan heeft mij geïnspireerd om meer plezier uit mijn leven te halen én meer te vertrouwen op wíe ik ben én vooral wie ik wíl zijn. Hierdoor zit ikzelf weer achter het stuur in mijn leven én in mijn carrière. En dat is FAN-TAS-TISCH!

Dankzij de fijne, goede coaching van Susan heb ik de stap gezet om mijn positie in mijn vakgebied te gaan pakken! Gewoon omdat ik (en andere vrouwen) dat meer dan waard zijn! Ik gun dan ook iedere vrouw een inspirator als Susan! Ik kan nu eindelijk zeggen: Ik hou van MIJ!

Wendy | Expert arbeidsmarkt en behoud personeel in de zorg

“Ik heb er nog iedere dag profijt van”

“Ik zie mezelf positioneren niet meer als een shine-moment waar je à la de Toppers het podium op moet om daar eens even flink te shinen. Maar als een manier om mijn moment te pakken zodat mijn kwaliteiten erkent worden.

Ik vind nu ook dat ik het verdien om mijn kwaliteiten te positioneren. Mezelf te profileren zodat management en collega’s mijn kwaliteiten ervaren en ik het onderscheid kan maken ten opzichte van collega’s. Dat heeft een positieve invloed op mijn carrière.

Ik ben blij dat dit programma mij heeft laten inzien dat mezelf positioneren een kans is om meer waardering te krijgen voor je werk en daarmee je carrièrekansen te vergroten.”

Esther | Essent

Logo's klanten deel 1
Logo's klanten deel 2

Let the good brave girl lead

Wat gebeurt er met jou als jij jezelf positioneert – precies zoals je bent?

Wat zou er met jou gebeuren als je jezelf en jouw goede werk moeiteloos positioneert?

Wie kan er dan nog om jou heen?

Hoe fijn is het als je jouw grenzen duidelijk aan weet te geven?

Hoe is het voor je om jouw positie te pakken in jouw vakgebied?

Hoe is het om rust te voelen wie je ook tegenover je hebt?!

Welke kansen kun je voor jezelf, jouw team of jouw bedrijf creëren?

Hoe rustig is het als je je niet meer bezig hoeft te houden met de ander?

Welke groei kun je doormaken?

Hoeveel energie bespaar je als je gemakkelijker mensen meekrijgt?

Welke aankopen doe je van jouw salarisverhoging?

Hoe fijn is het als je lekker in je werk (en vel) zit?

Welke projecten en opdrachten kun je naar je toetrekken?

Hoe geweldig is het om zelf de touwtjes in handen te hebben in wat JIJ wilt?

Hoe is het om te weten dat je bijdraagt aan een voor vrouwen gelijkwaardiger wereld?

Voor als je moeder bent, welk voorbeeld ben jij als je jouw kind(eren) laat zien dat mama als vanzelfsprekend haar plek inneemt?

Susan Veldkamp

“Ik voel me nu op mijn gemak als ik mezelf zichtbaar maak”

“Ik heb al veel coaches gehad die me allemaal vertellen dat ik gewoon moet laten zien waar ik goed in ben.

Maar daarmee weet ik nog niet hoe en voel ik mij nog niet op mijn gemak het ook echt te gaan doen.

Bij Susan wel.

Lydia | Service Designer PostNL

“Al snel had ik mijn hoofddoel bereikt”

“Door een re-organisatie verviel mijn functie en ik wilde wel graag blijven. Het liefst met een nieuwe en uitdagende plek. Ik vond het vooral fijn om er samen over te sparren hoe ik de situatie zou aanpakken, juiste benadering van mijn strategie te kiezen, heel praktische en bruikbare tips te krijgen, steun bij spannende momenten te krijgen en ook daadwerkelijk gestimuleerd worden het te DOEN!

Omdat het programma 6 maanden doorloopt, wordt het een patroon.

Al vrij snel aan het begin van het programma had ik mijn hoofddoel bereikt maar ook daarna nog veel geleerd over mezelf. Ben nu zeer tevreden en blij met de stap die ik gezet heb. Ik ben me bewuster van wat positioneren me kan brengen en hoe je dit doet vanuit je eigen kracht en authentieke zelf.”

Monique | HR Businesspartner

“Het liefst verdween ik in de massa en bleef ik in mijn comfortzone”

“Het liefst verdween ik in de massa en bleef ik in mijn comfortzone.
Precies daar zat mijn grootste uitdaging: want ik wilde ook kunnen laten zien wat mijn sterke kanten zijn en wie ik ben. Dat voelde machteloos, niet wetend wat ik hieraan kon doen.
In het programma zijn mijn ogen geopend. Ik zie mezelf nu voor wie ik echt ben. Ik ben gaan inzien én benoemen wat mijn kenmerkende vaardigheden zijn.

Susan helpt je om in te zien wat je kunt en hoe je aan anderen op een leuke en prettige manier kunt laten zien wat je kunt.
Nu zie ik elke nieuwe werkdag als een kans om een volgende stap te zetten in mijn carrière. Ik omarm nieuwe kansen en nieuwe ontmoetingen.”

Naziha El Boukhari | Processpecialist recruitment PostNL

“Het stemmetje in mijn hoofd zei dat wat ik te zeggen had niet zo belangrijk was…”

“Ik wilde meer rust ervaren om te spreken tijdens een vergadering of andere bijeenkomsten en ruimte durven innemen.
Het stemmetje in mijn hoofd dat zei dat het toch niet zo belangrijk is wat ik te zeggen heb, was soms groter dan de wil om iets te zeggen. Achteraf baalde ik daar altijd van.
Met Susan krijg je de vrijheid om te werken in je eigen tempo, met vallen en opstaan. Alles is goed en het mag op een manier die bij jou past.

De 1-op-1 sessie heeft voor de grootste verandering gezorgd. Je krijgt dan al een stukje bevestiging en kracht om dingen uit te proberen.

Ik durf mezelf nu wat meer te laten zien en ben meer zichtbaar in de organisaties waarvoor ik werk. Daar voel ik me goed bij. Ik ben er nog niet, het is een voortdurend proces, maar dat is oké.”

A.H. | Onderzoeksverpleegkundige

Er zijn teveel vrouwen die heel goed zijn in hun werk, zuivere intenties hebben en waaraan toch voorbij gegaan wordt.

Dat is waarom ik het vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf ontwikkeld heb.

Waarmee jij jezelf moeiteloos positioneert en niemand (meer) om jou heen kan!

Dit is wat je krijgt:

✔️Online Vrouwelijke Leiderschapstraining Positioneer Jezelf over:

  • Own It. ALLES
  • Geweldige manieren om onzichtbaar te blijven (en hoe dit leidt naar jouw succes)
  • 7-stappenplan positioneer jezelf
  • Zo heb je een fijn en succesvol gesprek
  • Dit maakt jou uniek
  • Next level vrouwelijk leiderschap over energie, authenticiteit en regie
  • 12 maanden toegang
  • 40+ video & audio lessen

✔️12 x tweewekelijkse gezamenlijke online coaching van Susan met like minded vrouwen

✔️Voor altijd toegang tot de besloten LinkedIn groep Voor vrouwelijke leiders zoals jij waar je terechtkunt voor hulp, motivatie, support, inspiratie en elkaars successen viert

✔️Super mooi en praktisch fysiek werkboek

✔️1-op-1 sessie met Susan van 2,5 uur op locatie zodat je precies weet wat je wanneer, aan wie en hoe van jezelf mag laten zien om voor elkaar te krijgen wat je wilt. Inclusief vertrouwen én zin om het te gaan doen. 100% gericht op jouw situatie.

✔️Compleet verzorgde trainingsdag Stijg Boven Jezelf Uit op een geweldige locatie!

✔️Ínclusief deze extra’s ter waarde van 115.- euro: Susan’s boek Minder Moeten Meer Plezier | 17.50.- *** Online training Je Kunt Meer Dan Je Denkt | 49.- *** Online training Een Goed Gesprek Met Een Dominante Gesprekspartner | 49.-

*** Exclusief ***

Dit programma is niet voor iedereen. Het moet 100% kloppen voor jou, voor mij én voor de andere deelneemsters.

Voel je aan alles: DIT is wat ik te doen heb! Vul dan de vragenlijst in via de knop hieronder. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om te ontdekken of we matchen.

*** Investering ***

De investering voor het bewezen en complete programma is 2.750.- euro exclusief btw.

*** In 1, 5 of 10 termijnen ***

“Ik ben meer mezelf en zie hoe krachtig dat werkt”

Hoewel ik boordevol goede ideeën zit, sprak ik ze maar zelden uit. En als ik dat wel deed, maakte iemand anders er goede sier mee. Dat moest anders. Niet alleen om meer van ideeën werkelijkheid te kunnen maken, maar vooral voor mijn eigenwaarde.

Ik zat mezelf enorm op de huid dat ik niet genoeg lef had. Met die zelfkritiek werd mijn eigenwaarde alleen maar minder en versterkte ik alleen maar wat ik zo zielsgraag wilde verhelpen.

De uitleg en tips van Susan zijn gebaseerd op bewezen principes uit de psychologie, het manifesteren en visualiseren. Daarmee werk je niet alleen aan je bewustzijn maar train je ook je onderbewustzijn. Ze illustreert dat met heldere voorbeelden. Maar het belangrijkst is haar gedrevenheid en enthousiasme – die inspireren tot actie, en daar gaat het uiteindelijk om.

Ik leerde mezelf beter kennen en mijn valkuilen te herkennen – ik kon ze vóelen. En met die kennis lukte het mij om bewuste stappen te zetten en het effect daarvan te ervaren.

Het leven is een stuk relaxter. Ik ben meer mezelf en zie hoe krachtig dat werkt. Dingen lijken meer als vanzelf naar me toe te komen. Door me meer uit te spreken en te laten zien is er meer ruimte voor synergie met collega’s. Met mezelf positioneren kom ik veel meer náást mensen te staan dan tegenover ze. Dat geeft een heel prettige energie.

Wanda | Discovery, Strategie en Concept

“Aan alles voel ik dat ik voor mezelf mag kiezen”

“Ik ben herstellende van een burn-out en wil mezelf beter en daadkrachtiger kunnen positioneren. Sterker in mijn schoenen staan en meer op mezelf kunnen vertrouwen.

Het was zeer frustrerend om niet gehoord te worden. Het lukte me niet om dit te veranderen. Ik was toch niet goed genoeg. Het lag aan mij…

Susan maakt het in haar training overduidelijk dat je je positie mag innemen. Dat je die mag claimen en dat je niet hoeft te luisteren naar de good girl. Ik merk dat ik steviger in mijn schoenen sta en meer mijn plek opeis.

Aan alles voel ik dat ik voor mezelf mag kiezen. Dat betekent voor mij beslissen om mijn hart te gaan volgen en iets anders te gaan doen.”

Marije

“Ik mag gezien worden én boven het maaiveld uit!”

“Het is mijn wens een webshop met persoonlijk gemaakte en ontworpen producten te starten en goed neer te zetten.

Lange tijd liet ik me tegenhouden doordat ik niet wist hoe ik het moest doen en was bang hoe mensen zouden reageren.

Ik voelde me anders na de eerste les uit de online training: ik mag gezien worden en ik mag best boven het maaiveld uit! Ik had helderder wat mijn doel is.

Nu ben ik heerlijk druk want ik laat me niet meer tegenhouden: ik zit middenin de opstart van mijn webshop!”

Annemarie

“Ik wil mezelf in plaats van de ander belangrijker maken”

“Ik wilde nee’s kunnen omzetten in ja’s en mezelf niet meer zo klein maken. Het is frustrerend jezelf niet goed genoeg te voelen en anderen wel de kansen aangeboden zien krijgen.

Nu profileer ik mezelf veel bewuster door in de rol van leider stappen. Ik kom meer voor mezelf op terwijl mezelf minder voelen en anderen helpen toch wel diep geworteld zit. Ik vertrek nu iets meer vanuit mezelf: wat wil ik in plaats van de ander belangrijker maken dan mijzelf.

Plus de irritatie aan pannenkoeken video kwam precies op de juiste dag en pas ik toe op het werk.”

Werkzoekende

“Ik BEN mijn prioriteit”

“Ik wilde mijn wensen en kwaliteiten prioriteit EN kenbaar maken.
Ten opzichte van andere hulp richt deze online training zich vooral op het proces in plaats van op het resultaat.

Hoewel ik de training nog niet afgerond heb, begint het nu al in te dalen dat ik mijn prioriteit BEN. Ik kan meer in mogelijkheden denken in plaats van beperkingen.

De training was echt een duwtje in de rug wat ik nodig had.”

Anne Scholten | Taalcoach, docent, mentor

“Dit heeft voordelen voor mij, mijn gezondheid én de organisatie”

“Om anderen mee te krijgen deed ik erg mijn best hen overtuigen. Of ik nam een positie in ‘onder’ of ‘boven’ anderen. Dat werkte averechts bezorgde mij frustratie.

Afgelopen week heb ik onderhandeld over mijn duurzaamheidsfunctie en daarbij ben ik dichtbij mezelf gebleven en heb ik de stappen uit de training gevolgd. Dat heeft goed uitgepakt want ik heb gekregen wat ik voor ogen had.

De motivatie en inzichten van Susan hebben mij hierbij geholpen.

Nu ik hiermee bezig ben en dit aan het versterken ben, heeft dit zowel voordelen voor mijzelf (en gezondheid en hoe ik me voel – krachtiger) als in de organisatie.

Ik heb meer helderheid over de situatie en wat er gebeurt, kan uitzoomen waardoor het duidelijker is wat ik kan betekenen en wat niet.”

Duurzaamheidsadviseur

“Ik wilde ruimte innemen”

“Mijn grootste wens was om ruimte in te nemen in mijn werk en daarbij mijn te balans vinden tussen profileren en bescheiden zijn.

Uit eerdere trainingen en coaching kreeg ik veel theorie en inzichten, maar het overkwam me nog vaak dat ik niet werd gezien of gehoord.

Het fijne aan werken met Susan is dat ze een vrouw is en daardoor nog beter de dynamiek begrijpt waar je je als vrouw soms toe moet verhouden op de werkvloer.

Ik weet nu steeds meer de momenten vast te houden en zelf op te zoeken waarin ik mag vertrouwen dat het goed gaat en goed is.”

Marijke

Susan Veldkamp

Ben je blij met hoe het nu gaat?

Bedenk bij jezelf, ben je tevreden met hoe je nu gezien en gewaardeerd wordt, of wil je meer?

Als jouw goede inzet nu te weinig oplevert, dan is meedoen aan het vrouwelijk leiderschapsprogramma Positioneer Jezelf de eenmalige investering waarmee je dat voor altijd oplost.

Niet alleen op je werk.
Een onbetaalbare investering voor de rest van je leven.

“Dat Susan zelf jarenlang in bedrijfsleven heeft gewerkt en zichzelf hier is tegengekomen, vind ik inspirerend en van toegevoegde waarde.” Monique

Veelgestelde vragen

Wanneer vinden de coachsessies plaats?

De coachsessies zijn afwisselend op woensdag- en vrijdagochtend. Voorafgaand aan de sessie kun je een vraag stellen of een situatie voorleggen. Deze beantwoord en bespreek ik in de sessie. Van de sessies wordt een opname gemaakt. Je hebt dan een week om deze terug te kijken. Daarna wordt de opname permanent verwijderd.

Is het invullen van de vragenlijst voor het programma definitief?

Nee hoor. Dit is de eerste stap die jij zet als je voelt dat het iets voor je kan zijn. Voor mij is het een eerste check of je ook echt wilt. Of je ook echt die commitment afgeeft. Naar jezelf, naar mij en naar de andere deelneemsters. Daarmee maken jij én ik de grootste impact.

Ik ben zelfstandig onderneemster. Is het programma wat voor mij?

Jazeker. Op dit moment is de verhouding ongeveer 70% bij een werkgever en 30% zelfstandig onderneemsters. Ook doen sommige deelneemsters en-en. Dus ze hebben én een baan én zijn onderneemster.

Ik ben geen carrièretijger. Is een programma wel wat voor mij?

Ja hoor. Je hoeft geen carrière na te streven om toch dingen voor elkaar te willen krijgen. Of meer ruimte in te willen nemen. Misschien wil je je werk leuker maken, meer zelfvertrouwen of verantwoordelijkheid, intern solliciteren of gewoon duidelijker uitkomen voor jouw mening of expertise.

Ik neem de touwtjes al graag in handen. Is het dan wel iets voor mij?

Klinkt als muziek in de oren! Tegelijkertijd gaat positioneren niet over assertief zijn of niet assertief zijn. Het gaat ook niet over introvert of extravert zijn. Het gaat erom dat jij in staat bent mensen mee te krijgen in wat jij voor ogen hebt. Of dat nu jouw (persoonlijke) visie is, jouw team of bedrijf beter op de kaart of je eigen groei.

Ik ben erg introvert en vestig niet graag de aandacht op mezelf. Kan ik dan wel meedoen?

Om jezelf te positioneren hoef je geen extravert te zijn. Je hoeft ook niet van de daken te schreeuwen hoe goed je bent. Je kunt jezelf op 101 manieren profileren op jouw eigen authentieke manier. Dat is precies wat je ontdekt in de programma's.

Kan ik het mezelf niet gewoon eigen maken?

Jazeker kan dat. Gewoon een kwestie van heel veel doen, uitproberen, vallen en weer opstaan. Toch ontbreekt het vaak aan tijd, resultaat en focus. Met als gevolg dat je krijgt wat je altijd kreeg.
De vrouwen die echt willen kiezen daarom voor de snelste route in de vorm van een van de vrouwelijk leiderschapsprogramma's Positioneer Jezelf dat bewezen werkt.

Kan mijn werkgever investeren?

Ja natuurlijk. Dat gebeurt bij 90% van de deelneemsters die ergens werkzaam zijn en kan in alle drie de programma-varianten. Voor je werkgever krijg je een offerte in de vorm van een A4 die je voor kunt leggen.

Hoe kom ik aan een factuur?

Direct na de (termijn)betaling krijg je de (btw) factuur gemaild naar het door jou opgegeven mailadres. Heb je ervoor gekozen in termijnen te betalen, dan krijg je direct na elke betaling de factuur gemaild.

Susan Veldkamp

Over Susan

Ik studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Saxion University of Applied Sciences en stopte in 2018 met mijn goedbetaalde baan als sales- en marketingmanager omdat ik wil terugkijken op een leven dat zin heeft gehad.

Het boek Minder Moeten Meer Plezier is mijn ‘derde kind’ én ik breng met heel veel plezier elke werkdag de podcast Voor Vrouwelijke Leiders uit.

Ik vind mezelf een energieke en gepassioneerde vrouw met een missie: een gelijkwaardiger wereld voor vrouwen.

Podcast Voor Vrouwelijke Leiders

Geselecteerd door 100 beste coaches
De beste coach voor je beste zelf.

Voorwaarden
Lees hier de Algemene Voorwaarden & Privacy- en Cookieverklaring van Susan Veldkamp | Academy.

Registratie
Susan Veldkamp | Academy is geregistreerd onder KvK nummer 72321229.