Tips in corona tijd. Waar mag je als leidinggevende extra op letten? Wat werkt direct als je bang bent?

Petra van der Heiden is psycholoog en geeft antwoord op deze vragen en meer. Ze heeft meegewerkt aan de televisie programma’s Over De Streep (KRO NCRV), Beschadigd (KRO NCRV) en Als je me echt zou kennen (RTL4). Vanuit deze expertise en haar persoonlijke ervaring, geeft ze vijf tips. Voor jezelf, thuis of in je werk.

Gelijk luisteren naar het podcast interview met Petra van der Heiden? Dat kan op Spotify en Apple Podcasts.

Tip 1 | Voor organisaties

Als leidinggevende is het meer dan ooit belangrijk mensen het gevoel te geven erbij te horen. In andere woorden, toon verbindend leiderschap. Faciliteer medewerkers en zorg ervoor dat je er bent.

Tip 2 | Voor jou

Angstig zijn komt heel vaak voor in deze periode. Belangrijk is dat je het opmerkt. Angst is te herkennen aan bijvoorbeeld veel ‘in je hoofd zitten’, een hoge ademhaling hebben of je onrustig voelen. Als je dat in de gaten hebt, kun je iets doen. Zo kun je even gaan zitten, erbij stilstaan en jezelf troosten. Of spreek het uit. Dat wat je veelvuldig meekrijgt over corona in de media, strookt voor de meesten onder ons niet met je eigen realiteit.

Over Petra van der Heiden

Petra van der Heiden is psycholoog. Ook is ze auteur van het boek Liefdesverdriet. Verbinding maken is wat haar drijft. Met elkaar en met jezelf. Al 20 jaar helpt ze mensen bij het opnieuw de regie nemen over hun leven. Je vindt Petra op www.petravanderheiden.nl.

Het hele interview

Je luistert naar het interview op Spotify en Apple Podcasts. Of zoek op Susan Veldkamp en abonneer je als je nieuwsgierig bent naar meer interviews. Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat. Dankjewel.

Veel luisterplezier!
Susan Veldkamp

Nog meer plezier vinden?

Bestel vandaag nog het boek Minder Moeten Meer Plezier. Niet de reguliere prijs van 17.50 maar 9.95 ínclusief verzendkosten & persoonlijk kaartje van Susan.