Geen last van irritante collega’s. Een voordeel van al het thuiswerken. Toch komt er een moment dat je weer naar kantoor mag. Hoe zorg je er nu voor dat je je ook dan minder – of liever nog, niet – irriteert? En hoe kun je als leidinggevende omgaan met de ethische dilemma’s die corona kan veroorzaken? Vooral als jij of iemand uit jouw team weerstand ervaart bij maatregelen van je werkgever.

Loes Koot geeft antwoord op deze én andere vragen. Gelijk luisteren naar het podcast interview met relatie expert Loes Koot? Dat kan op Spotify en Apple Podcasts. Veel luisterplezier!

Tip 1 | Veel voorkomende deuk in werkrelaties

Minder fijne werkrelaties worden heel vaak veroorzaakt door de ‘ik dacht dat jij dacht dat ik dacht-ziekte’. Dat komt omdat we de woorden van de ander invullen met onze eigen gedachten. Als je dat herkent, ga dan eens aan de zijlijn van zo’n gesprek staan. Of bekijk het van bovenaf. En richt je enkel op de werkinhoud. De kans is groot dat het gesprek veel plezieriger verloopt.

Tip 2 | Fijnere definitie van weerstand

Alleen het wóórd weerstand roept vaak al weerstand op. Realiseer je dat weerstand vaak gaat over veiligheid. Of eigenlijk het ontbreken ervan. Gelukkig is daar een heel eenvoudige oplossing voor. Je hoeft alleen maar de vraag te stellen wat iemand op dat moment nodig heeft. Zonder zelf het antwoord op deze vraag in te vullen 😉

Over Loes Koot

Als coach, counselor en adviseur begeleidt Loes mensen en teams bij veranderingsprocessen. Ze heeft haar eigen praktijk, is docent en koos er in corona tijd voor de rubriek ‘Lieve Loes’ te starten. Wat Loes typeert, zijn deze woorden van haarzelf: “Als ik jou aankijk, écht aankijk, dan kijk ik vanuit mijn hart. Dan zie ik jouw hele wezen, alles van jou.” Je vindt Loes op haar website www.icoaching.nl.

Het hele interview

Je luistert naar de podcast op Spotify en Apple Podcasts. Of zoek op Susan Veldkamp en abonneer je als je nieuwsgierig bent naar meer interviews. Laat je een reactie achter? Dankjewel!

Veel luisterplezier!
Susan Veldkamp

 

Nog meer plezier vinden?

Bestel vandaag nog het boek Minder Moeten Meer Plezier. Niet de reguliere prijs van 17.50 maar 9.95 ínclusief verzendkosten & persoonlijk kaartje van Susan.